Dinamov izvršni predsjednik Zdravko Mamić vratio se iz Dubaija, navodno s dobrim vijestima…

Iako su ulagači iz prebogatog Dubaija navodno zainteresirani za ulaganje u novi Dinamov stadion – zbog kompliciranih vlasničkih odnosa (stadion je u vlasništvu Grada Zagreba) čini se da će cijeli projekt biti stavljen “na led”.

No, Zdravko Mamić iz Emirata dolazi s dobrim vijestima – barem jedna velika kompanija sa sjedištem u Dubaiju želi sponzorirati Dinamo u sezoni 2011/2012.

“Vjerujem da u novu europsku sezonu ulazimo s glavnim sponzorom”. rekao je Mamić pri povratku u Zagreb.

Iako na prvu loptu cijela ideja zvuči pomalo blesavo – Arapima će se isplatiti uložiti u zagrebački Dinamo. A evo i zašto…

Dinamo ove godine ima realnu šansu plasirati se u Ligu prvaka. Koliko god to zvučalo čudno – Dinamo će se lakše pojaviti u Ligi prvaka nego neki nižeplasirani španjolski ili francuski klubovi čije je sponzoriranje relativno skupo. Pa i za arapski džep…

S dva do tri milijuna eura Dinamo novom generalnom sponzoru može osigurati minimalno plasman u Europsku ligu kroz utakmice koje će putem tv prijenosa gledati nekoliko (desetaka) milijuna ljudi. Španjolski, engleski, njemački ili francuski klubovi od sponzora traže puno veću lovu uz veoma upitan plasman.

Sponzoriranje zagrebačkog Dinama uopće nije loš marketinški potez, ma koliko god to bizarno izgledalo….