Zatvori
Foto: Roubini se ne slaže...
Jasmin Hadzic
06/06/2011

Analitičari Citigroupa: Strah od nove recesije potpuno je neopravdan! Čeka nas med i mlijeko...

Analitičari američke bankarske grupacije Citigroup u posljednjem izvješću pišu kako je strah od nove recesije u potpunosti neopravdavan, te ga uspoređuju s nedavnom mini-panikom oko "Sudnjeg dana"...

Citigroup je ukratko kazao - nove recesije se mogu plašiti jedino oni koji su donedavno stvarno vjerovali da će svijet zadesiti Sudnji dan.

Analitičar Steven Wieting piše kako SAD u iduće dvije godine mogu očekivati dramatičan pad nezaposlenosti, dok će se gospodarstvo nastavljati oporavljati, makar ne pretjerano impresivnom brzinom niti jačinom.

Za razliku od Citigroupa, profesor ekonomije Nouriel Roubini poznatiji i kao "Dr. Doom" kaže kako Amerika ponovno tone u novu recesiju. Problem je što je Roubini gotovo uvijek do sada bio u pravu.

"Američko gospodarstvo je usporilo. Od anemičnog rasta sada smo došli do točke preokreta. Čeka li nas recesija s dvostrukim dnom?", napisao je Roubini na Twitteru.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram