Zatvori
Foto: Stotine milijuna dolara sponzorskog novca dolaze u pitanje...
Jasmin Hadzic
31/05/2011

Coca-Cola, Emirates Airlines i Adidas ne žele sponzorirati Svjetsko nogometno prvenstvo zbog korupcije unutar FIFA-e?

Sve je počelo nakon što su se počeli pojavljivati dokazi kako je predsjednik azijskog nogometnog saveza Mohamed bin Hammam ponudio mito od 40.000 dolara karipskim nogometnim dužnosnicima koju su trebali dati podršku njegovoj kandidaturi za predsjednika FIFA-e...

FIFA je najavila pokretanje velike istrage, a Mohamed bin Hammam se povukao iz utrke za predsjednika FIFA-e. Sada je gotovo sigurno kako će Sepp Blatter dobiti četvrti uzastopni mandat za predsjednika Svjetskog nogometnog saveza (FIFA).

Zbog silnih priča o korupciji, veliki sponzori Svjetskog nogometnog prvenstva - Coca Cola, Emirates Airlines i Adidas izdali su priopćenja u kojima traže brzu i učinkovitu istragu oko slučajeva visoke korupcije unutar FIFA-e.

Ovakva priopćenja velikih brendova izuzetno su rijetka, a neki nagađaju kako je moguće da se bogati sponzori povuku iz igre ukoliko FIFA ne provede reforme koje bi spriječile buduće pokušaje korupcije.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram