Zatvori
Foto: Potencionalni koncesionari navodno su Vladu nagovorili da snizi vrijednost ugovora...
Poslovni Puls
20/05/2011

Zašto Vlada taji tko je ušao u drugi krug natječaja za koncesiju Zračne luke Zagreb?

Čini se kako kod nas ništa ne može proći bez dodatnih komplikacija. Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture na čelu s Božidarom Kalmetom odlučilo je građanima zatajiti informacije o tome tko je ušao u drugi krug natječaja za koncesiju Zračne luke Zagreb...

Vlada se poziva na zakon o javnoj nabavi, no interes javnosti je ogroman, a još ako u cijeloj kombinaciji imamo Božidara Kalmetu, ministra sa stotinu afera, razloga za sumnjičavost ima i više nego što je potrebno. Ipak, neki mediji spekuliraju kako se Vlada odlučila zatajiti ovaj podatak kako bi navodno spriječila dogovor među onim ponuđačima koji su ušli u drugi krug.

Kako sada stvari stoje, potencijalni koncesionari nagovorili su Vladu da vrijednost projekta sreže na 150 milijuna eura (prva faza), pa će se umjesto zgrade za 5 milijuna putnika graditi zgrada za 3 milijuna putnika.

Interes za koncesiju Plesa pokazalo je više od 10 ponuđača iz cijelog svijeta.

Imena onih koji su prošli u drugi krug pregovora trebali bismo doznati za nešto više od mjesec dana kada će se otvoriti konačne ponude. Koncesijski ugovor s najboljim ponuđačem trebao bi biti potpisan u listopadu ove godine.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram