Zatvori
Foto: Otkaz uz otpremninu od 350.000 kuna ipak je nekako podnošljiviji, zar ne...
Poslovni Puls
10/05/2011

HT-ovci će uz otkaz dobiti i otpreminu kakvu običan radnik na minimalcu ne može zaraditi za 10 godina!

Već je postala javna tajna kako će dva najveća domaća telekomunikacijska providera uskoro objaviti otpuštanje više stotina djelatnika. No, oni koji dobiju otkaz mogu računati na jako dobru otpremninu...

Uprava  VIPneta, koji zapošljava oko 1.100 ljudi, u ponedjeljak je zaposlenicima počela slati prve obavijesti o otkazima uz otpremnine. Netko sa stažom u VIPnetu od svega dvije-tri godine, može se neslužbeno čuti, bit će zbrinut s iznosima s kojima se može pristojno živjeti i do pola godine.

NoviList donosi više:

Slično je i u HT-u.  Zbog smanjenja prihoda, posebno u prvom kvartalu ove godine, kao i zbog rata cijena s konkurencijom, šestpostotnog poreza i manjih prihoda od roaminga, uprava HT-a namjerava, kako tvrde u sindikatima toga poduzeća, u iduće tri godine otpustiti još oko tisuću zaposlenika. Time će broj radnika u HT-u, koji je prije deset godina brojao 11 tisuća zaposlenika, sa sadašnjih 6.200 tisuća, pasti na svega oko 5.000.

Uprava HT-a u siječnju je, podsjetimo, najavila otpuštanje 300 radnika, uz prosječnu otpremninu od 350.000 kuna, a kako vjeruju u sindikatima, iduće će godine otkaz zadesiti još 500 radnika, 2013. godine njih 300, do čak 500, prenosi NoviList.

Otkaz nikada nije ugodan, ali uz otpremninu od 350.000 kuna, cijela stvar izgleda nekako podnošljivije...

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram