Zatvori
Foto: Kaže Mudrinić biti će bolje...kada izađemo iz recesije...
Poslovni Puls
28/04/2011

HT razočarao svojim kvartalnim rezultatima - cijena dionice pala na 279 kn!

Loše vijesti iz najveće hrvatske telekomunikacijske kompanije. Pad dobiti, pad prihoda...

HT je danas objavio poslovne rezultate za prvi kvartal svoje poslovne godine.

Nažalost, nije dobro...

U promatranom razdoblju ostvarili su prihode od 1,89 milijardi kuna, što predstavlja pad od 6 posto. EBITDA je ostvarila pad od 6,4 posto na 767 milijuna kuna uz maržu od 40,5 posto, dok se neto dobit smanjila za 8,5 posto na 351 milijun kuna.

"U prvom tromjesečju hrvatsko gospodarstvo je i nadalje bilo pod utjecajem recesije, uz rastuću nezaposlenost i pad raspoloživog dohotka. Očekivani oporavak tek bi trebao uslijediti. Kao rezultat navedenog naši prihodi su se smanjili za 2,5 posto, usprkos doprinosu rastućih prihoda od IP-a i prošlogodišnje akvizicije Combisa. Unatoč nepovoljnom okruženju u kojem poslujemo, zadržali smo vodeći položaj u svim segmentima i dodatno povećali bazu pretplatnika u pokretnoj telefoniji. Vjerujemo da će navedeno donijeti pozitivne rezultate kada se poboljša stanje u gospodarstvu", stoji u izjavi Ivice Mudrinića, predsjednika Uprave HT-a.

A burza je odmah reagirala, pa dionica HT-a u ovom trenutku bilježi pad od -2,68%, te se trguje uz cijenu od 279,20 kn.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram