Zatvori
Foto: Najbolji rezultati za Blackstone još od izlaska na burzu davne 2007. godine...
Jasmin Hadzic
21/04/2011

Najveća private equity tvrtka na svijetu ostvarila dobit od 568 milijuna dolara u prvom kvartalu

Najveća svjetska private equity kompanija Blackstone Group objavila je poslovne rezultate za prvi kvartal svoje financijske godine...

U promatranom razdoblju ostvarila je prihode od 1,2 milijarde dolara i čistu dobit od 568 milijuna dolara. Imovina kojom Blackstone upravlja ostvarila je rast vrijednosti na fantastičnih 150 milijardi dolara!

Za Blackstone ovo su najbolji kvartalni rezultati još od izlaska na burzu 2007. godine. U posljednjih godinu dana dionice Blackstonea ostvarile su rast od impresivnih 29 posto, a danas su trgovale na cjenovnoj razini od 19 dolara. Nakon IPO-a davne 2007. godine dionice Blackstonea su se mogle kupiti za 31 dolar.

Analitičari očekuju kako će Blackstone kao i druge private equity kompanije ipak profitirati od stabilizacije i oporavka svjetske ekonomije.

A Blackstone se sada usmjerio na tržište nekretnina - pa namjerava do kraja godine otvoriti 10 milijardi dolara težak nekretninski ulagački fond.

 

 

 

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram