Zatvori
Foto: Pravi vlasnik Formule 1 je investicijski fond CVC Capital Partners...
Jasmin Hadzic
19/04/2011

Rupert Murdoch i Carlos Slim od Bernia Ecclestonea žele kupiti Formulu 1!

Iznenađenje dana - kako prenosi SkyNews, medijski magnat Rupert Murdoch i najbogatiji čovjek na svijetu Carlos Slim namjeravaju zajedno pokušati preuzeti biznis zvan...Formula 1...

Cijela stvar navodno je tek nešto više od ideje, ali u igru je već ušao i JPMorgan koji je i u prošlosti bio dioničar Formule 1.

Unatoč tome što je u javnosti najpoznatiji kao "šef" Formule 1, Bernie Ecclestone posjeduje tek neznatno mali udio u vlasništvu Formule 1, dok većinski vlasnički paket drži CVC Capital Partners, poznati američki investicijski fond.

CVC je još 2005. godine Ecclestoneu platio više od 2,5 milijardi dolara čime je na sebe preuzeo sva komercijalna prava na najbrži auto-moto sport na svijetu.

Sam Ecclestone nedavno je u razgovoru za PitPass.com potvrdio kako dosta zainteresiranih stranaka "kuca" na CVC-ova vrata, ali za sada ne postoji namjera da se prodaju F1 komercijalna prava.

No, ako Murdoch i Carlos Slim, koji inače raspolaže imovinom vrijednom 74 milijarde dolara, na stol stave "nemoralnu" ponudu - sve je moguće, pa i prodaja Formule 1!

Pročitajte još:

- Novi projekt za oporavak gospodarstva: 15 kilometara od Zagreba gradi se staza za Formulu 1!?

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram