Zatvori
Foto: Škegro:Neki imaju djetinjaste zamisli da se u EU ne treba ništa raditi...
Poslovni Puls
14/04/2011

Ljubo Jurčić nije optimističan: Ako bude dobra sezona BDP će ove godine ostati na nuli!

Ekonomski stručnjak Ljubo Jurčić i kontroverzni premijerkin ekonomski savjetnik Borislav Škegro gostovali su na panelu u sklopu 7. međunarodne konferencije o hrvatskom tržištu nekretnina održane u četvrtka u zagrebačkom hotelu The Regent Esplanade...

Prvi je krenuo Škegro koji je stao u obranu guvernera HNB-a Željka Rohatinskog:

"Pojavile su se genijalne ideje da monetarna politika mora biti aktivnija i da ćemo se spasiti štampanjem novaca. To znači da Rohatinski mora otići a ako on ode tad inflacija može biti 20, 30 ili 100 posto", rekao je Škegro. Dodao je kako vjeruje da će stopa inflacije ostati i ove godine nepromijenjena.

A zatim je Ljubo Jurčić sve okupljene ponovno sve počastio dozom pesimizma...

"Ne vidim kapacitete koji bi mogli povećati proizvodnju a niti proizvode koje bi mogli izvoziti. BDP će se kretati oko nule. Ako bude dobra turistička sezona on će biti u pozitivi ako ne onda u minusu", kazao je Jurčić.

Što se tiče EU-a...

'Ne treba gajiti iluzije. Bit će nam dobro ako budemo imali dobru vladu i politiku bili mi u EU ili ne. Smatram da se ne pripremamo na pravi način', istaknuo je Jurčić dodajući kako je jedino Hrvatska u Europi zabilježila pad industrijske proizvodnje u prva dva mjeseca ove godine od pet posto. I Škegro smatra da će ulazak u EU biti neugodno otrežnjenje za neke jer imaju djetinjaste zamisli da se u EU ne treba ništa raditi i da ćemo tako pobjeći od Balkana.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram