Zatvori
Foto: Nažalost, cijela ideja za sada funkcionira dobro samo na papiru...
Poslovni Puls
12/04/2011

Za deset godina na hrvatskim ćemo ulicama često viđati električne automobile!

Stručnjaci iz Energetskog instituta Hrvoje Požar predstavili su svoju viziju popularizacije ekoloških električnih automobila u Hrvatskoj...

"Pitanje je hoćemo li samo plaćati i kupovati nove proizvode ili ćemo u tome ravnopravno participirati i prodavati. Vrijeme je da jasnije i preciznije definiramo industrijsku razvojnu politiku i pokušamo gospodarstvo usmjeriti u tom pravcu, čime bi postali sudionik onoga što će se dešavati narednih desetljeća", rekao je ravnatelj Instituta Goran Granić.

'Gradovi bi morali preuzeti lidersku poziciju. Imamo primjer Londona gdje je samo jedna odluka gradonačelnika pokrenula čitavu stvar. Osim gradova važna je uloga i ostalih sudionika – proizvođača automobila, energetskih tvrtki, politike. Za uspjeh je važna sinergija', istaknuo je Dino Novosel iz instituta Hrvoja Požara.

Ukoliko država povede veću brigu o električnim vozilima, 2020. godine na hrvatskim prometnicama mogli bi zateći oko 10.000 električnih automobila.

Dobar korak u tom smjeru je zasigurno Dokingov XD koji usprkos svim pozitivnim reakcijama i dalje ne može pronaći ulagača koji bi bio spreman financirati serijsku proizvodnju prvog domaćeg električnog automobila.

Nažalost, cijela ideja za sada funkcionira dobro samo na papiru...

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram