Zatvori
Foto: Najveći gubitnik kod dioničkih fondova bio je fond Alternative A1...
Poslovni Puls
02/04/2011

Fondovi: Najuspješniji dionički fond protekloga tjedna bio je NFD Aureus US Algorithm

Proteklog je tjedna, od ukupno devedeset i tri fonda, njih sedamdeset i tri zabilježilo porast vrijednosti udjela...

Rezultati fondova kretali su se u rasponu od -0,80 posto pa do +6,71 posto a dvadeset i sedam fondova zabilježilo je rast veći od jedan posto. Najuspješniji dionički fond protekloga tjedna bio je fond NFD Aureus US Algorithm kojem je vrijednost porasla za 6,71 posto a slijedi ga MP Mena HR sa porastom od 4,21 posto.

Najveći gubitnik kod dioničkih fondova bio je fond Alternative A1 kojem je vrijednost smanjena za -0,80 posto a slijedi ga Ilirika Gold sa padom od 0,68 posto. Kod mješovitih fondova najveći dobitnik je ICF Balanced koji je ostvario porast vrijednosti od 2,43 posto a slijedi ga Ilirika JIE Balanced sa porastom od 1,23 posto. Najveći pad kod mješovitih fondova zabilježio je fond ST Aggressive kojem je vrijednost smanjena za 0,61 posto a iza njega je ST Balanced sa padom od 0,45 posto.

Najveći dobitnik kod obvezničkih fondova je OTP euro obveznički (+0,40 posto) a slijedi ga Erste Bond (+0,17 posto). Kod obvezničkih fondova niti jedan fond protekloga tjedna nije imao pad vrijednosti. Novčani fondovi imali su također uglavnom pozitivne rezultate a najuspješniji je bio HI-cash sa porastom od 0,13 posto, piše hrportfolio.com.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram