Zatvori
Foto: Slijedi velika konsoludacija na domaćem telekomunikacijskom tržištu...
Poslovni Puls
18/03/2011

ŠUŠKA SE: Vipnet ipak preuzima B.net!

Glasine o prodaji B.neta počele su kružiti domaćim medijskim prostorom već početkom ove godine. Danas Business.hr piše o tome kako vlasnik B.neta (austrijski energetski div Bewag) ozbiljno razmišlja o prodaji B.neta. Najozbiljniji kupac navodno je Vipnet...

Za preuzimanje B.neta zainteresiran je i MID Europa Partners, investicijski fond poznat po sudjelovanju u privatizaciji Mercatora kao konkurent Agrokoru.

Business.hr:

Prema nekim procjenama, Telekom Austria kao vlasnik Vipneta spreman je platiti oko 100 milijuna eura. Ipak, neki stručnjaci upućeni u slučaj procjenjuju kako je riječ o prevelikom iznosu. U cijeloj transakciji ključnom se smatra i politika jer je Bewag kao energetska kompanija u većinskom vlasništvu austrijske pokrajine Gradišće. Austrijska država istodobno u Telekomu Austria, vlasniku Vipneta, drži 28,42 posto vlasništva.

Prema posljednjim financijskim pokazateljima, B.net je u financijskoj 2010., koja je za njega završila u rujnu prošle godine, ostvario 202,6 milijuna kuna prihoda, uz rast od 32 posto u odnosu na prethodnu godinu. Zarada prije kamata i oporezivanja (EBIT) u 2010. porasla na 14,67 milijuna kuna, što je povećanje od 35,4 milijuna kuna u odnosu na prethodnu godinu, piše Business.hr.

Po svemu sudeći - čeka nas jedna velika konsolidacija domaćeg telekomunikacijskog tržišta.

A još uvijek nije jasno što se događa s Metronetom.

Pročitajte još:

- Ipak ništa od spajanja Optima telekoma i Tele2

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram