Zatvori
Foto: Vojna intervencija čini se kao sve izglednija opcija rješavanja libijske krize...
Jasmin Hadzic
09/03/2011

ZVECKANJE ORUŽJEM: NATO sve bliže donošenju odluke o vojnoj intervenciji u Libiji!

Libija je na rubu sveopćeg kaosa i građanskog rata koji bi iza sebe mogao ostaviti stotine tisuća mrtvih. Gaddafijevi pristaše danas su raznijeli spremišta nafte kod Ras Lanufa...

A iako nitko ne želi službeno potvrditi, NATO osim o sankcijama razmišlja i o vojnoj intervenciji u Libiji!

"NATO trenutno ne planira intervenirati u Libiji, no naš je posao da budemo spremni za svaku eventualnost. Naložili smo planiranje za sve opcije, no još uvijek nismo donijeli odluku o operaciji", rekao je to Vjesniku glavni tajnik NATO-a Anders Fogh Rasmussen.

Pobunjenici su ogorčeni zbog sporog reagiranja Zapada - "Kako je to Irak brzo dobio zonu zabrane leta, a Libija ne? Kako je to Gaddafi postao ljubimac Zapada", pitaju se pobunjenici.

A dok se situacija u Libiji ne smiruje, brojni ekonomski analitičari upozoravaju kako će, nastave li se sukobi, cijena nafte probiti rekordne razine.

Ekonomist Nouriel Roubini jučer je rekao kako bi razvijena gospodarstva mogla opet potonuti u recesiju ukoliko cijene nafte nastave rasti.

Vojna intervencija čini se kao sve izglednija opcija rješavanja libijske krize...

Pročitajte još:

- NA RUBU RATA: NATO započeo s izviđačkim letovima nad Libijom!

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram