Zatvori
Foto: Sav dobar posao mogao bi pasti u vodu zbog političkih nemira u zemljama Srednjeg istoka...
Poslovni Puls
07/03/2011

Vjerovali ili ne, hrvatska vojna industrija prošle je godine ostvarila izvoz vrijedan 650 milijuna dolara

Čini se kako hrvatska vojna industrija ipak nije mrtva, dapače svake godine ostvaruje sve veći izvoz! Samo prošle godine Hrvatska je izvezla oružje i vojnu opremu vrijednu 650 milijuna dolara...

Prema podacima HGK, najznačajniji izvoz vojne opreme i naoružanja u arapske, sjevernoafričke, odnosno zemlje Srednjeg istoka, bilježe hrvatske tvrtke Adria-Mar (brodovi), Šestan-Busch (kacige) te Kroko International (odore), prenosi Vjesnik.

Nestabilnost u zemljama Srednjeg istoka i tzv. revolucija jasmina ozbiljno bi mogle ugroziti očiti uzlet hrvatskih proizvoda za vojne sustave. Direktorica Sektora za industriju HGK Zoja Crnečki potvrdila je Vjesniku da su zbog sukoba u Libiji uvedene sankcije međunarodne zajednice, ali i da se nestabilnost u drugim arapskim zemljama prilično negativno odrazila na poslovanje naših tvrtki.

Naša će se vojna proizvodnja predstaviti na DSEI-ju, sajmu koji se od 17. do 20 rujna održava u Londonu, te na za sajmu policijske i vojne opreme, MILIPOL, koji će se od od 18. do 21. listopada održati u Parizu, prenosi Vjesnik.

Pročitajte još:

- Slovenija udvostručila svoju ratnu mornaricu. Imali su jedan brod, sada imaju dva!

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram