Zatvori
Foto: Kako doznaje Poslovni Dnevnik, većina dioničara Zagrebačke burze spremna je prodati svoje dionice...
Poslovni Puls
23/02/2011

Tajanstvena ciparska tvrtka EMEX želi kupiti dionice Zagrebačke burze

Dioničari Zagrebačke burze u ponedjeljak su dobili zanimljivu elektroničku poštu. Tvrtka EMEX (Emerging Market Experts Ltd.) sa sjedištem na Cipru poslala im je svojevrsno pismo namjere odnosno zainteresiranosti za kupnju dionica Zagrebačke burze...

Kako danas piše PoslovniDnevnik, pismo potpisuje Vasilios Margaris kao glavni menadžer i jedan od partnera u EMEX-u, koji je još prije koju godinu bio jedan od čelnika Atenske burze, odnosno Solunske kao dijela te grupe.

Ta je konzultantska kuća, kako stoji u pismu, od skupine ulagatelja - "jednog dioničkog fonda i nekoliko individualnih investitora" - dobila mandat za iskazivanje interesa za kupnju 25 do 45 posto dionica Zagrebačke burze. Dioničarima zainteresiranim za prodaju poslala je i mandatno pismo u kojemu se, međutim, ne nudi konkretna cijena već se vlasnicima dionica Zagrebačke burze prepušta da sami istaknu svoju cijenu po kojoj bi bili spremni prodati dionice, piše Poslovni Dnevnik.

Kako doznaje Poslovni Dnevnik, većina dioničara Zagrebačke burze spremna je prodati svoje dionice...

O cijeni po kojoj bi se prodavale dionice domaće burze za sada se može samo špekulirati. Uvidom u vlasničku strukturu ZSE-a na kraju siječnja, može se kalkulirati da bi EMEX za 25 posto dionica, ako bi cijena po komadu iznosila 3.000 kuna, platio oko 32,6 milijuna kuna, dok bi za 45-postotni udjel morao izdvojiti 55,4 milijuna kuna. Ako bi cijena dionice ZSE-a pak iznosila 7.000 kuna, tvrtka sa Cipra bi za navedene udjele trebala platiti oko 75,8, odnosno 129,3 milijuna kuna.

Ovdje pogledajte kompletnu vlasničku strukturu ZSE-a...

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram