Zatvori
Foto: EBITDA iznosi 150,5 milijuna eura...
Poslovni Puls
23/02/2011

Vipnet: Prihodi pali za 5,2 posto na 451,9 milijuna eura

Vipnet je 2010. godinu zaključio povećanjem baze korisnika za 5,6 posto, odnosno sa 2,7 milijuna korisnika...

Vipnet je povećao i svoj ukupni tržišni udio na 43,1 posto što je povećanje za 0,5 posto.

"U vrijeme krize i smanjene potrošnje željeli smo našim korisnicima ponuditi veću vrijednost za njihov novac. Iako su pogodnosti koje smo im ponudili utjecali na ukupne prihode, kontinuirani porast broja korisnika dokazuje da su oni to prepoznali. Poslovne rezultate trebamo gledati u kontekstu cjelokupne gospodarske situacije i stanja u mobilnoj industriji. Programom upravljanja troškovima smanjili smo troškove za 4,2 posto, dok su ukupni troškovi, uključujući namete, smanjeni za 1,5 posto. Naša daljnja ulaganja orijentirana su na moderne tehnologije, bežični broadband i razvojne programe poput ‘machine to machine’, odnosno komunikaciju među strojevima gdje vidimo velik potencijal", izjavio je Mladen Pejković, predsjednik Uprave Vipneta.

U 2010. godini Vipnet je ostvario 451,9 milijuna eura prihoda ili 5,2 posto manje u odnosu na 2009. godinu. To je uglavnom zbog smanjenih cijena terminacije poziva u mobilnu mrežu i roaming regulacije te manje potrošnje korisnika što je rezultat dodatnih pogodnosti i ušteda koje smo ponudili. Mjesečni prihod po korisniku (ARPU) iznosio je 11,3 eura.

Program upravljanja troškovima utjecao je na zaustavljanje pada operativne dobiti (EBITDA) koja je na kraju 2010. godine iznosila 150,5 milijuna eura. Dobit prije kamata i poreza (EBIT) iznosila je 82,9 milijuna eura.

Pročitajte još:

- Ako ste Vipnet korisnik sada na Fejs možete i putem SMS-a!

- Telekom Austria preko Vipneta preuzima Metronet za 550 milijuna kuna?

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram