Zatvori
Foto: Libija svakim danom sve više tone u potpuni kaos...
Jasmin Hadzic
21/02/2011

KAOS U LIBIJI: Vojni lovci bombardiraju prosvjednike, sutra kreće evakuacija hrvatskih radnika...

Prema posljednjem izvješću Al-Jazeere, vojni lovci danas su bombardirali prosvjednike u Tripoliju, dok su neki piloti odbili izvršiti zapovijedi vojnog vrha. Čini se kako situacija u Libiji postaje opasnija iz dana u dan. Već je najavljena evakuacija hrvatskih radnika...

Libija svakim danom sve više tone u kaos.

Prema nepotvrđenim izvještajima Al-Jazeere vojni lovci danas su bombardirali dio prosvjednika u glavnom gradu Libije - Tripoliju.

Muammer Gaddafi navodno je otišao izvan zemlje u kaosu kojom sada upravlja njegov sin Saif al Islam. On je sinoć gostujući na nacionalnoj televiziji rekao da se neće tolerirati prosvjedi, te da će zemljom teći krv ukoliko prosvjednici budu nastavili sa ustankom protiv aktualnog političkog vodstva.

A evo kakva je situacija s hrvatskim radnicima...

HRT:

U Libiji je 500-tinjak naših radnika iz Crosca Mont-montaže, Vijadukta i Geofizike. Još jučer su u Ministarstvu vanjskih poslova i europskih integracija dobili zahtjev za povlačenje radnika Montmontaže, a ostale tvrtke pomoć su zatražile jutros. Mario Dragun, glasnogovornik MVPEI-ja, rekao je kako je spreman avion, no još u Libiji ne dopuštaju nikakve izvanredne letove, ne samo za Hrvatsku, nego bilo koju drugu zemlju, uključujući i zemlje Europske unije.

Dozvole libijskih vlasti za izvanredne linije očekuju se sutra. Naši radnici u Benghaziju, u kojem je stanje najteže, na sigurnom su i traži se mogućnost za njihovo prebacivanje prema Tripoliju. Naime, iz Tripolija je još moguće napustiti Libiju redovitim linijama. To je uspjelo dvojici radnika Geofizike, koji bi večeras trebali stići u Zagreb.

Pročitajte još:

- Dok Libiju pogađaju masovni prosvjedi, Mesić ide kod Gadafija sklapati unosne poslove

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram