Zatvori
Foto: Od ukupno devedeset i dva fonda šezdeset i četiri ih je protekloga tjedna zabilježilo porast vrijednosti udjela...
Poslovni Puls
19/02/2011

Fondovi: Najuspješniji dionički fond protekloga tjedna bio je NFD Aureus BRIC!

Od ukupno devedeset i dva fonda šezdeset i četiri ih je protekloga tjedna zabilježilo porast vrijednosti udjela...

Rezultati fondova kretali su se u rasponu od -3,42 posto pa do +4,79 posto a dvadeset i četiri fonda ostvarila su porast veći od jedan posto. Najuspješniji dionički fond protekloga tjedna bio je fond NFD Aureus BRIC kojem je vrijednost porasla za 4,79 posto a slijedi ga Ilirika Gold sa porastom od 4,39 posto.

Najveći pad kod dioničkih fondova, protekloga tjedna zabilježio je fond KD Victoria kojem je vrijednost smanjena za 3,42 posto a slijedi ga Raiffeisen HR dionice sa padom od 3,37 posto.

Kod mješovitih fondova najuspješniji je NFD Aureus Emerging Markets Balanced koji je ostvario porast vrijednosti od 2,13 posto a slijedi ga C-Premium sa porastom od 0,92 posto.

Najveći pad kod mješovitih fondova zabilježio je fond KD Balanced kojem je vrijednost smanjena za 2,56 posto a iza njega je ICF Balanced sa padom od 2,27 posto.

Najveći dobitnik kod obvezničkih fondova je HPB obveznički (+0,44 posto) a slijedi ga OTP euro obveznički (+0,26 posto) a niti jedan fond u ovoj grupi nije zabilježio pad vrijednosti. Novčani fondovi imali su pozitivne rezultate a najuspješniji je bio Platinum Cash sa porastom od 0,14 posto.

Izvor:hrportfolio.com

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram