Zatvori
Foto: Da, to su tri psa...
Poslovni Puls
10/02/2011

Zanimljivost dana: Nera, Ben i Lady brinu za sigurnost zrakoplova u Zračnoj luci Pula

Preleti ptica ozbiljna su opasnost za sigurnost zrakoplova i putnika. Bilo je nezgoda kojima su kumovali upravo uleti ptica u motore zrakoplova prilikom slijetanja i polijetanja...

Da se to ne bi događalo u pulskoj zračnoj luci, brinu tri umiljata engleska kolija, Nera, Ben i Lady, za koje možemo reći da su pravi pripadnici službe sigurnosti na aerodromu, piše GlasIstre.

Poslušni, brzi i posebno školovani za rastjerivanje ptica, svakodnevno kontroliraju sve manevarske površine, a na teren izlaze nakon što se zaprimi poziv kontrole leta. Najveći problem na pulskoj pisti su galebovi koje mnogi s pravom zovu letećim štakorima jer su oguglali na zvukove i ništa im ne smeta.

Nera, Ben i Lady najviše posla imaju u ljetnim mjesecima kada na teren izlaze i do 80 puta dnevno i brinu o sigurnosti do 40-ak zrakoplova koliko ih u špici sezone sleti na pulski aerodrom. Posla imaju i nakon kiša kada na pistu u potrazi za crvima dolaze galebovi, a ni naleti divljači nisu rijetkost.

Pravi elitni odred za sigurnost...

Pročitajte još:

- Pogledajte kako će izgledati nova zagrebačka zračna luka (FOTO)

- Uskoro prvi direktni letovi između Hrvatske i Amerike!

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram