Zatvori
Foto: Podsjećamo, Končar je ponudio 1 kunu za 3.Maj...
Poslovni Puls
10/02/2011

Vlada nastavlja pregovore s Končarovim Jadranskim ulaganjima oko privatizacije 3. Maja

Jadranska ulaganja, tvrtka iza koje stoji poduzetnik Danko Končar, jedina je po isteku natječaja za prodaju riječkoga škvera uputila svoju ponudu Hrvatskom fondu za privatizaciju (HFP)...

Hrvatska vlada danas je potvrdila kako će se nastaviti pregovori s Končarovom tvrtkom oko privatizacije brodogradilišta  3.Maj.

Končar za 83,32 posto 3. Maja nudi jednu kunu, priložio je i program restrukturiranja (koji trebaju odobriti Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja i Europska komisija), te tzv. izjavu o nepodmirenju obveza.

Ako Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja (AZTN) i Europska komisija daju zeleno svjetlo Končarovu planu restrukturiranja 3. maja, Vlada i Končar ispregovarat će ugovor o prodaji riječkoga škvera. Za 3. maj to će značiti zadržavanje brodograđevne djelatnosti. Istom se ishodu u Banskim dvorima nadaju i kada je riječ o drugim brodogradilištima koja su u procesu prodaje. Rješenje njihove sudbine jedan je od uvjeta za zatvaranje pregovora s EU-om u poglavlju Tržišno natjecanje, piše JutarnjiList.

Ipak, novi vlasnici hrvatskih brodogradilišta suočit će se sa skupljim poslovanjem. Vlada je, naime, danas donijela i odluke kojima mijenja dosadašnje koncesijske naknade koje su škverovi plaćali za korištenje pomorskog dobra, piše Jutarnji. Po novom, brodogradilšta će plaćati naknadu od tri kune za kvadrat pomorskog dobra, kao i jedan posto od prihoda za promjenjivi dio koncesijske naknade. Dosad je koncesija stajala samo pola kune po četvornom metru i jedna posto od dobiti tvrtke, a ona je znatno manja od prihoda.

Pročitajte još:

- Konačna odluka je pala: Danko Končar preuzima brodogradilište Kraljevica!

- Adriatic Institut: Odmah treba privatizirati sve tvrtke u državnom vlasništvu!

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram