Zatvori
Foto: "Zasad ni s kim nisam razgovarao", tvrdi vlasnik Optime telekoma...
Poslovni Puls
06/02/2011

Ipak ništa od spajanja Optima telekoma i Tele2

Prošli tjedan pojavile su se spekulacije kako se spajaju dva diva domaće telekom scene - fiksni operater Optima telekom i vodeći low-cost mobilni operater Tele2. No, čini se kako su glasine ipak bile netočne...

Matija Martić, vlasnik i predsjednik uprave Optima Telekom, u razgovoru za Večernji list, potvrdio je kako nema govora o spajanju s Tele2.

"Nije tajna da tražimo strateškog partnera i dokapitalizaciju. Želio bih da to bude telekomunikacijska tvrtka, a ne primjerice, neki fond. No zasad ni s kim nisam razgovarao", tvrdi Martić.

Istovremeno, Vipnet se nalazi pred preuzimanjem Metroneta, a počelo se šuškati kako su šefovi iz Austria telekoma (vlasnici Vipneta) dali zeleno svjetlo za još jednu akviziciju. Tada se također pisalo o Optimi telekomu kao potencijalnoj meti za preuzimanje.

U cijelu igru s Vipnetom navodno ulazi i B.net, a kao potencijalna "udavača" nameće se i H1.

Kada su u pitanju korisnici - oni bi sigurno pozdravili formiranje još jednog mega-igrača koji bi svojim cijenama i uslugama mogao konkurirati HT-u. Ponuda bi se poboljšala, a cijene usluga padale, no zaposleni u telekomunikacijskim tvrtkama strepe od bilo kakvih spajanja i jer svaka sinergija na koncu ima posljedicu smanjenje broja radnih mjesta. HT kao moćan igrač, ima godišnji plan otpuštanja, a samo ove godine otpušta tristotinjak radnika, a kada bi se svi alternativci spojili, vjerojatno bi bilo dovoljna tek jedna trećina sada zaposlenih ljudi, piše Večernji list.

Pročitajte još:

- Metronet: EBITDA u prvih šest mjeseci 28,3 milijuna kuna

- Ako ste Vipnet korisnik sada na Fejs možete i putem SMS-a!

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram