Zatvori
Foto: Zajedno bi mogli postati druga najjača telekomunikacijska kompanija u Hrvatskoj...
Poslovni Puls
05/02/2011

ŠUŠKA SE: Na pomolu veliko spajanje Optima telekoma i Tele2?

Dok Vipnet preuzima Metronet, sprema se još jedna velika konsolidacija na domaćem telekomunikacijskom tržištu...

Glasine kažu...spapaju se Tele2 i Optima telekom! Iako su postojale spekulacije kako Vipnet osim Metroneta želi preuzeti i Optimu, čini se kako će taj alternativni operater svoju budućnost potražiti u spajanju s vodećim domaćim low-cost mobilnim telekomom.

Jutarnji list:

Spajanje te dvije tvrtke koje pružaju usluge fiksne i mobilne telefonije stvorilo bi ozbiljne probleme za dva diva hrvatskog tržišta telekomunikacija: HT i Vipnet. Dakle, HT bi dobio ozbiljnog takmaca, a Vipnet bi izgubio drugu poziciju na tržištu. Budući operater, koji nastaje spajanjem Optime i Tele2, iz temelja će promijeniti odnos snaga na tržištu gdje se okreće milijardu eura godišnje samo na mobilnim uslugama. Iz cijele ove situacije najveću korist imat će i korisnici usluga jer se očekuje značajan pad cijena. Naravno, rast će i vrijednost dionica spomenutih tvrtki.

U tijeku je pravo preslagivanje domaćeg telekom tržišta. U slučaju da se ono"zakuha", što je vrlo vjerojatno, Optima će postati najzanimljiva kompanija za sve igrače. Kako je Vipnet praktički uzeo Metronet, Optima postaje glavna meta za Tele2, koji bi, sudeći prema sadašnjem stanju, zajedno mogli postati druga najjača telekomunikacijska kompanija u Hrvatskoj, odmah iza HT-a.

"Spajanjem s Optimom, Tele2 bi dobio i komponentu fiksne telefonije, pa bi na našem tržištu bila tri velika igrača u telekomunikacijskom sektoru - HT, VIP, koji preuzima Metronet, i kombinacija Optima i Tele2. Posljedica toga bila bi i veća kvaliteta usluga, a moguć je i pad cijena, mada ne treba očekivati da bi on bio velik",tvrdi Ante Babić, neovisni ekonomist i analitičar.

Pročitajte još:

- ISTRAŽIVANJE: Hrvati i dalje najviše šalju SMS poruke, mobilni internet za većinu preskup

- Rusi zainteresirani za preuzimanje Tele2 Hrvatska!

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram