Zatvori
Foto: Potpisan "Sporazum o slobodnom nebu" koji otvara vrata izravnim letovima između dviju zemalja...
Poslovni Puls
04/02/2011

Uskoro zrakoplovom iz Zagreba, Splita i Dubrovnika direktno do Los Angelesa!?

Ministar Jandroković i državna tajnica Clinton potpisali su Sporazum o slobodnom nebu koji otvara vrata izravnim letovima između dviju zemalja...

"Sjedinjene države i Hrvatska imaju dugo i čvrsto prijateljstvo,“  istaknula je američka državna tajnica Hillary Cliton. "Zahvaljujem se na prijateljskoj potpori koju nam Amerika daje gotovo 20 godina",  naglasio je potpredsjednik hrvatske Vlade i ministar vanjskih poslova Gordan Jandroković. Sve se događalo u zgradi State Departmenta gdje je potpisan i Sporazum o otvorenom nebu, piše Glas Amerike.

Američka državna tajnica je, na zajedničkoj konferenciji za novinare, izrazila nadanja da će Hrvatska u idućih nekoliko mjeseci ispuniti sve tražene uvjete za učlanjenje u Europsku uniju: "Sjedinjene države podržavaju članstvo Hrvatske u Europskoj Uniji. Mi smo uzbudjeni koliko ste blizu tom trenutku."

"Danas potpisujemo Sporazum o otvorenom nebu koji će omogućiti otvoreni koridor izmedju dviju zemalja i dolazak novih turista u prelijepu Hrvatsku", rekla je Clinton.

Ministar Jandroković je na konferenciji za novinare, koju je nakon sastanka održao zajedno s državnom tajnicom Clinton, izrazio zahvalnost Republike Hrvatske na američkoj potpori te je naglasio da će Hrvatska i dalje biti pouzdan partner u NATO-u i u regiji. U nastavku razgovora Jandroković je izrazio nadanja kako će američki investitori pronaći brojne prilike za ulaganje u Hrvatskoj, primjerice u područjima poput turizma, energetike i prometne infrastrukture.

Šef hrvatske diplomacije i potpredsjednik Vlade je na kraju susreta u State Departmentu američkoj državnoj tajnici Hillary Clinton uputio poziv za sudjelovanje na Croatia Summitu, koji će se u travnju održati u Dubrovniku, u godini koja je, kako je naglasio, ključna za Republiku Hrvatsku.

Što se tiče izravnih zračnih linija, već su se pojavile spekulacije kako će američki United Airlines uskoro uvesti zračne linije do Dubrovnika, Splita i Zagreba. A to su svakako dobre vijesti...

Pročitajte još:

- Uskoro prvi direktni letovi između Hrvatske i Amerike!

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram