Zatvori
Foto: 10,5 posto dionica HT-a danas ima tržišnu vrijednost od oko 2,8 milijarde kuna...
Poslovni Puls
03/02/2011

ŠUŠKA SE: JPMorgan želi kupiti 10,5 posto HT-a

Prema informacijama do kojih je došao Poslovni dnevnik, JPMorgan Chase i Nomura žele preuzeti 10,5 posto dionica HT-a. Već su inicirani prvi razgovori s vlasnicima većih paketa dionica HT-a. Tu se misli na braniteljski fond koji posjeduje 7 posto dionica i Umirovljenički fond kojemu je država prije dva mjeseca prepustila 3,5 posto dionica HT-a...

10,5 posto dionica HT-a danas ima tržišnu vrijednost od oko 2,8 milijarde kuna.

Predsjednik Uprave HT-a Ivica Mudrinić nije želio spekulirati hoće li do prodaje dionica zaista i doći.  Osim što takva pitanja nisu u nadležnosti Uprave, podliježu i burzovnim pravilima komuniciranja, naveo je Mudrinić u svom odgovoru.

S obzirom na zamisli spomenutog dvojca, Hrvatski telekom barem u smislu konzultacija ne bi smio ostati posve po strani. Prvotna je ideja i J.P. Morgana i Nomure zapravo bila u objedinjavanju paketa dionica, pri čemu bi njihova uloga bila aranžiranje javne ponude kroz tzv. SPO (secondary public offer) za inozemno tržište. No kako su Braniteljski i Umirovljenički fond državni projekti u koje bi se teško uklopio trošak naknade realizatorima projekta SPO-a, već u ranoj fazi razgovora nametnulo se rješenje u dva koraka: da Morgan odnosno Namura otkupi dionice, a potom u drugom koraku organizira SPO i osigura željenu proviziju. Sekundarna ponuda podrazumijevala bi upoznavanje ili suglasnost kompanije.
Iako su dva međunarodna igrača ozbiljno zainteresirana za posao, za ishod razgovora presudna će biti cijena, piše Poslovni dnevnik.

Dionica HT-a danas je potaknuta ovim spekulacijamaostvarila rast vrijednosti od +0,65% na 305,00 kn.

Pročitajte još:

- Mudrinić: Želimo do 2025. godine imati BDP od 30.000 eura po stanovniku!

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram