Zatvori
Poslovni Puls
29/01/2011

Fondovi: Dvije trećine fondova ostvarilo porast vrijednosti udjela

Od ukupno devedeset i dva fonda šezdeset i jedan fond je protekloga tjedna zabilježio porast vrijednosti udjela...

Rezultati fondova kretali su se u rasponu od -4,12 posto pa do +2,88 posto a trinaest fondova ostvarilo je porast veći od jedan posto.

Najuspješniji dionički fond protekloga tjedna bio je fond HPB Dionički kojem je vrijednost porasla za 2,88 posto a slijedi ga VB CROBEX10 sa porastom od 2,67 posto. Najveći pad kod dioničkih fondova, protekloga tjedna zabilježio je fond MP Mena HR kojem je vrijednost smanjena za 4,12 posto a slijedi ga Ilirika Azijski tigar sa padom od 2,86 posto. Kod mješovitih fondova najuspješniji je OTP uravnoteženi koji je ostvario porast vrijednosti od 2,47 posto a slijedi ga HPB Global sa porastom od 1,46 posto.

Najveći pad kod mješovitih fondova zabilježio je fond NFD Aureus Emerging Markets Balanced kojem je vrijednost smanjena za 1,46 posto a iza njega je Ilirika JIE Balanced sa padom od 1,07 posto. Najveći dobitnik kod obvezničkih fondova je HPB Obveznički (+0,12 posto) a slijedi ga HI-conservative (+0,09 posto) dok je najveći pad zabilježio OTP euro obveznički (-0,14 posto) a iza njega je ZB bond (-0,03 posto). Novčani fondovi imali su pozitivne rezultate a najuspješniji je već drugi tjedan zaredom bio Raiffeisen Cash koji je porastao za 0,11 posto.

Izvor:Marko Repecki/hrportfolio.com

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram