Zatvori
Poslovni Puls
26/01/2011

Zbog "Dioxin skandala" Nijemci izgubili povjerenje u kontrolu namirnica

GfK je nakon "Dioxin skandala" proveo ispitivanje u Njemačkoj na više od 1400 ispitanika. Zaključak - Nijemci su izgubili povjerenje u zdravstvenu kontrolu prehrambenih namirnica...

Veliko nepovjerenje pokazuju posebno osobe starije od 50 godina i oni s visokim stupnjem obrazovanja.

Stoga i ne čudi da potrošači sada sve veću pažnju posvećuju kupnji jaja i mesa organskog podrijetla. Četvrtina ih se opredijelila  na buduću kupnju samo proizvoda organske proizvodnje i tu prednjače upravo osobe starije dobi i višeg obrazovanja.

Suprotno, kada se ocjenjuje kupovinu / konzumaciju hrane u restoranima, pabovima, snek barovima, pekarnicama oko 35% potrošača u Njemačkoj vjeruje da ti objekti koriste isključivo  nekontaminirane prehrambene sirovine. Ovakvo povjerenje prisutno je prvenstveno kod mlađih potrošača i onih sa srednjim obrazovanjem.

Ipak, u velikim gradovima potrošači posebno traže više informacija o hrani, zainteresirani su više za hranu organskog podrijetla te pokazuju  sumnju  i u kvalitetu hrane koja se prodaje / konzumira u restoranima i sličnim objektima.

Foto:adfca.ae

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram