Zatvori
Poslovni Puls
25/01/2011

Bajs podijelio 58 milijuna kuna kako bi što više turista zrakoplovima dolazilo u Hrvatsku

Ministar turizma danas je u Splitu podijelio poticaje vrijedne 8 milijuna eura. Iz Ministarstva poručuju kako će zbog poticaja turističkom zračnom prijevozu ove godine u Hrvatsku stići 23 posto više aviogostiju...

HRT:

Zahvaljujući poticajima vrijednima 8 milijuna eura u Hrvatsku bi ove godine trebalo stići 23 posto više aviogostiju. Ugovore o udruživanju novca za poticanje zračnog prijevoza potpisao je u Splitu ministar turizma Damir Bajs s predstavnicima županijskih turističkih zajednica, agencija i zračnih prijevoznika.

Dio je to programa nazvanog Krila Hrvatske koji posebno značenje daje upravo avioturistima, najzastupljenijim u predsezoni i posezoni. "Danas smo u Splitu potpisali 94 ugovora vrijedna 8 milijuna eura koji trebaju u 2011. dovesti više od 650 tisuća gostiju preko naših zračnih luka", izjavio je Bajs. Dodao je kako Hrvatska želi biti konkurentna te najavio da će svi veliki turoperatori biti prisutni na hrvatskome tržištu u 2011. godini.

Po njegovim riječima, u Hrvatsku 90 posto turista dolazi prometnicama, a potpisanim se ugovorima želi dati poticaj većem broju dolaska turista zrakoplovima, omogućiti otvaranje novih avio linija i novih avioprijevoznika koji bi letjeli za Hrvatsku. Bajs je kazao kako će 2011. godina biti teška jer se i u Europi očekuje turistički porast samo do 2 posto te da je Hrvatskoj cilj ponoviti prošlogodišnje rezultate. Na upit hoće li aktualne poteškoće u Tunisu preusmjeriti avio-turiste u Hrvatsku, ministar Bajs je rekao kako je, bez obzira na poteškoće u Tunisu, za Hrvatsku važno da njene turističke mjere budu kvalitetne i pravovremene.

Pročitajte još:

- Može li Bajs istom dosadnom i preskupom turističkom ponudom vratiti domaćeg gosta?

- Bajs: Sljedeće sezone krećemo u borbu za domaće turiste! A što će oni trošiti? Monopoly novac?

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram