Zatvori
Poslovni Puls
25/01/2011

Ludo domaće tržište: OMV i Petrol ipak povećali cijene goriva...

Podsjećamo, sinoć je NovaTV objavila informaciju kako će cijene goriva opet rasti i približiti se razini od 10 kn. Kasnije se ispostavilo da je vijest o poskupljenju - lažna, no manji igrači na domaćem energetskom tržištu ipak su odlučili povećati svoje maloprodajne cijene...

Tako je cijena eurosuper 95 na OMV-u sada 9,57 kuna, eurosuper 100 košta tri lipe preko 10 kuna. OMV svoja dizelska goriva prodaje za 8,80 i 8,87 kuna, dok loživo ulje stoji 5,73 kune.

Prema novom cjeniku, na Petrolu eurosuper 95 stoji 9,57 kuna, eurosuper 98 9,94 kuna, eurodizel 8,87 kuna, a dizel 7,77 kuna, navodi Index.

Iz Petrola nisu željeli potvrditi da su na njihovo dizanje cijena utjecale neslužbene najave da će Ina podići cijene. Kažu da je odluka o promjeni cijena "poslovna odluka svake pojedine kompanije" te je nemaju običaj komentirati.

"Korigirana cijena rezultat je tržišnih kretanja cijena naftnih derivata na mediteranskom tržištu i tečaja dolara i u skladu je s Pravilnikom o utvrđivanju cijena naftnih derivata koji propisuje Ministarstvo gospodarstva RH", kazala je za Index glasnogovornica Petrola Vedrana Klarić.

Ni OMV nije jasnije objasnio zašto su digli cijene, a Ina nije. "Prilikom promjene svojih maloprodajnih cijena naftnih derivata, OMV Hrvatska striktno se pridržava odredbi Pravilnika o utvrđivanju cijena naftnih derivata", odgovor je OMV Hrvatske na pitanje zašto su podigli cijene goriva.

Hrvatska - zemlja čudesa...

Pročitajte još:

- Čeka nas novo poskupljenje benzina? Cijene nafte na najvišim razinama u posljednje dvije godine…

- Sjećate se one psihološke granice od 9 kn po litri benzina? Upravo smo je debelo preskočili…

- Američka potražnja za naftom povećat će se za 50 posto do 2035. godine

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram