Zatvori
Poslovni Puls
24/01/2011

Etihad preuzima Bransonov Virgin Atlantic?

Etihad iz Abu Dhabija ozbiljno je zainteresiran za preuzimanje britanskog Virgin Atlantica, koji se nalazi u većinskom vlasništvu osebujnog tajkuna Sir Richarda Bransona...

Richard Branson kroz svoju Virgin grupaciju drži 51% svih dionica Virgin Atlantica koji je prošle godine proslavio 25-tu godišnjicu osnivanja. Kako danas piše Sunday Times, Etihad Airways iz Abu Dhabija ozbiljno je zainteresiran za preuzimanje Virgin Atlantica koji već duže vremena traži potencijalnog kupca. Branson je angažirao savjetnike Deutsche Banka koji bi mu trebali pomoći pronaći novog vlasnika za VA.

Nedavno se spekuliralo kako će Air Asia preuzeti VA, no vlasnik Air Asia-e, malezijski biznismen Tony Fernandes demantirao je cijelu priču o preuzimanju.

Vrijednost Virgin Atlantica procjenjuje se na oko 1.5 milijardi dolara.

U slučaju prodaje ili spajanja Virgin Atlantic bi nastavio pod Virginovim brendom, za što bi Branson dobivao neku godišnju naknadu. Većina biznisa pod Virginovim brendom danas funkcionira na potpuno isti način - Virgin grupacija drži mali udjel u tvrtci, a naplaćuje se godišnja naknada za korištenje Virgin brendinga.

Pročitajte još:

- Hej Croatia Airlines, pogledaj kako to radi Virgin Atlantic (video)

- Svjetske aviokompanije u drugom kvartalu poslovale profitabilno

- Richard Branson prije 3 godine ponudio 25 milijuna dolara za ekološku inovaciju. Nitko se nije javio…

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram