Zatvori
Jasmin Hadzic
18/01/2011

U nešto manje od dva mjeseca Grouponova radna snaga je povećana za 1,500 zaposlenika!

Popularni servis za grupnu kupovinu ne namjerava usporiti. Nakon što je odbio Googleovu ponudu za preuzimanje, dodao je čak 1,500 novih zaposlenika! I to u nešto manje od dva mjeseca...

Kako danas piše BusinessInsider, američki Groupon trenutno zapošljava više od 4,500 ljudi, što je 1,500 više nego u studenom.

I to je glavni razlog zašto je Groupon "problematičan" online biznis.

Ideaju je jednostavna, ali izvedba i rast su iznimno teški budući se cijeli proces i dalje većim dijelom oslanja na ljudsku radnu snagu. Za usporedbu, drugi internet giganti poput Facebooka ili Twittera ne moraju gomilati radnu snagu kako bi ostvarili zadane stope rasta. No, možda se u tome i krije tajna Grouponovog uspjeha. Groupon nije cool internet startup, Groupon je call centar na steroidima.

Izvrši direktor Groupona, Andrew Mason, nedavno je rekao kako je sretan što je Groupon osnovan u Chichagu, budući bi ga Silicijska dolina natjerala da cijeli poslovni model automatizira, što bi, po njegovom mišljenju, bio loš poslovni potez.

Tako kad sljedeći put pomislite kako ove silne Groupon klonove (poput naše Kolektive ili KupiMe) vode tri informatičara u spavaćoj sobi, sjetite se ovih podataka.

U pitanju je golema radna snaga i veliko financijsko ulaganje...

Pročitajte još:

- Groupon zatvorio krug ulaganja od 1 milijarde dolara

- INFOGRAFIKA: Evo kako je Groupon postao tvrtka vrijedna 6 milijardi dolara

- Prvi čovjek Goldman Sachsa osobno posjetio Groupon kako bi ih nagovorio na veliki IPO

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram