Zatvori
Poslovni Puls
15/01/2011

Fondovi: Odličan tjedan za većinu fondova

Iza nas je rekordan tjedan što se tiče broja fondova sa porastom vrijednosti te je čak osamdeset i devet fondova od ukupno devedeset i dva zabilježilo porast vrijednosti.

Rezultati fondova kretali su se u rasponu od -2,96 posto pa do čak +7,39 posto a šezdeset i jedan fond ostvario je porast veći od jedan posto.

Najuspješniji dionički fond protekloga tjedna bio je fond NFD Aureus US Algorithm kojem je vrijednost porasla za 7,39 posto a slijedi ga AC Rusija sa porastom od 5,26 posto. Jedini dionički fond sa negativnim rezultatom protekloga tjedna je fond Ilirika Azijki tigar kojem je vrijednost smanjena za 2,96 posto.

Kod mješovitih fondova najuspješniji je ICF Balanced koji je ostvario porast vrijednosti od 3,42 posto a slijedi ga Agram Trust sa porastom od 2,93 posto. Niti jedan mješoviti fond protekloga tjedna nije zabilježio pad vrijednosti udjela. Najveći dobitnik kod obvezničkih fondova je OTP euro obveznički (+1,22 posto) a slijedi ga HPB Obveznički fond (+0,35 posto) dok je jedini fond sa negativnom promjenom Erste Bond (-0,09 posto). Novčani fondovi imali su pozitivne rezultate te su najuspješniji bili PBZ Dollar, OTP novčani i VB Cash, svi sa porastom od 0,08 posto.

Izvor: Marko Repecki/hrportfolio.com

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram