Zatvori
Poslovni Puls
14/01/2011

Kako je MOL zaribao INA-u: Preko američkog fonda kupili dionice vrijedne 300 milijuna kuna!?

Igra oko INA-e ulazi u završnu fazu. Dok danas ističe rok za MOL-ovu ponudu za preuzimanje većinskog paketa dionica od malih dioničara, pojavila se informacija kako je MOL preko tajanstvenog američkog fonda kupio dionice INA-e vrijedne 300 milijuna kuna...

Sada se pojavljuju informacije kako je u "bitku za INA-u" ušao američki investicijski fond koji je, prema neslužbenim procjenama, u 20-ak je dana u Inine dionice "upucao" oko 300 milijuna kuna (oko 40 mil. eura), osvojivši oko 0,9 posto udjela, prenosi Poslovni Dnevnik.

Taj je fond (čiji tragovi vode navodno prema Cipru) posebno aktivan bio jučer, kad je i izrazito podigao cijenu, a u brokerskim se krugovima čuje da je praktički bio i jedini kupac. Uspio je kupiti solidan broj dionica jer su se u trgovinu očito uključili i oni koji su čekali zadnji dan. Već danima se nagađa kako "američki ulagač" ipak igra za Mol, ali ne kroz čvrsti aranžman nego vjerojatno kroz meki dogovor o kasnijoj preprodaji stečenog paketa Mađarima.

Stoga se procjenjuje da je povećani angažman rezultat Molove procjene da mu je operacija privatne ponude osuđena na propast pa je signalizirao spomenutom ulagaču zainteresiranost za tiho savezništvo.

Inače, jučer je Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja odbacila MOL-ovu prijavu protiv domaćih mirovinskih fondova.

Pročitajte još:

- Čačić poručio mirovinskim fondovima: Ostavite se špekulacije na Burzi, ulažite u plinski biznis!

- Mirovinski fondovi sada drže oko 3.3 posto INA-inih dionica

- Mirovinci poručuju: Budući umirovljenici, mi kupujemo ove dionice INA-e za Vas!

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram