Zatvori
Poslovni Puls
13/01/2011

Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja odbacila MOL-ovu prijavu protiv domaćih mirovinskih fondova

Podsjećamo, MOL se tužio kako su se domaći mirovinski fondovi udružili u kartel kako bi odbacili njihovu ponudu za preuzimanje većinskog udjela u INA-i...

Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja donijela je odluku o odbacivanju inicijative MOL-a za pokretanje postupka utvrđivanja zabranjenog sporazuma obveznih mirovinskih fondova o cijeni dionice Ine. MOL u svojoj inicijativi navodi kako je riječ o kartelnom sporazumu četiri fonda o kupnji dionica Ine po istoj cijeni u istom razdoblju.

Odlučeno je kako u konkretnom slučaju nema uvjeta za pokretanje postupka utvrđivanja zabranjenog sporazuma prema Zakonu o zaštiti tržišnog natjecanja. Naime, ZZTN se primjenjuje na pravne i fizičke osobe koje sudjeluju u prometu roba i usluga.

U smislu propisa o tržišnom natjecanju dionicu se ne može smatrati ni robom niti uslugom. Trgovanje (promet) dionicama odvija se na posebno uređenom tržištu. Riječ je o tržištu kapitala koje je u potpunosti regulirano Zakonom o tržištu kapitala. Za provođenje toga propisa nadležna je Hrvatska Agencija za nadzor financijskih usluga (HANFA), navodi se u službenom priopćenju.

Pročitajte još:

- Čačić poručio mirovinskim fondovima: Ostavite se špekulacije na Burzi, ulažite u plinski biznis!

- Mirovinski fondovi sada drže oko 3.3 posto INA-inih dionica

- Mirovinci poručuju: Budući umirovljenici, mi kupujemo ove dionice INA-e za Vas!

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram