Zatvori
Poslovni Puls
07/01/2011

Fondovi: Kratki tjedni pregled

Rezultati fondova protekloga tjedna kretali su se u rasponu od -3,04 posto pa do +3,25 posto a čak osamdeset i tri od ukupno devedeset i dva fonda, ostvarilo je porast vrijednosti udjela...

Najuspješniji dionički fond protekloga tjedna bio je fond VB CROBEX10 kojem je vrijednost porasla za 3,25 posto a slijedi ga Alternative A1 sa porastom od 3,10 posto.

Najveći gubitnik kod dioničkih fondova je fond Ilirika Gold kojem je vrijednost smanjena za 3,04 posto a iza njega je ST Global Equity sa padom od 2,21 posto. Kod mješovitih fondova najuspješniji je KD Balanced koji je ostvario porast vrijednosti od 2,74 posto a slijedi ga OTP uravnoteženi sa porastom od 2,18 posto. Niti jedan mješoviti fond protekloga tjedna nije zabilježio pad vrijednosti udjela.

Najveći dobitnik kod obvezničkih fondova je HPB Obveznički (+1,23 posto) a slijedi ga PBZ Bond fond (+0,20 posto) dok je jedini fond sa negativnom promjenom OTP euro obveznički (-0,03 posto). Novčani fondovi imali su uglavnom pozitivne rezultate te je najuspješniji bio OTP novčani fond (+0,08 posto) dok je jedini gubitnik Platinum Cash kojem je vrijedost smanjena za 0,23 posto.

Izvor: Marko Repecki/hrportfolio.com

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram