Zatvori
Jasmin Hadzic
05/01/2011

Warren Buffet: Kinezi nisu gluplji od Amerikanaca, ali SAD imaju sustav koji dobro funkcionira

Prorok iz Omahe opet se spustio među nas smrtnike kako podijelo s nama neku mudrost. Ovaj put je na tapeti bila Kina...

Jedan od najpoznatijih svjetskih investitora, Warren Buffet, odradio je veliki intervju za novo izdanje Vanity Faira u kojem se dotakao svih velikih tema u svom životu, od ljubavi prema novcu, do skromnom života i svom nasljedniku.

U malom teaseru koji je VF objavio na svojim web stranicama, Buffet govori o prijetnji Kine koja bi za 10 godina mogla postati najveće svjetsko gospodarstvo.

"Mi (SAD) smo imali 5 milijuna stanovnika 1790. godine. Kina je tada imala 290 milijuna stanovnika, a Europa 50 milijuna stanovnika. Nismo radili više, nismo imali bolju klimu, a definitivno nismo imali ni bolje resurse. Ali smo svakako imali jedan sustav koji je omogućavao razvoj svačijeg potencijala", ističe Buffet.

Buffet je poznat kao veliki ulagač u kinesko gospodarstvo, no čini se kako on i dalje smatra da SAD ima skriveni potencijal koji se krije u uređenom političko-gospodarskom sustavu.

"Naš sustav jednostavno funkcionira. Preživjeli smo 15 recesija, građanski rat, Veliku depresiju. Sve su se te stvari dogodila, ali ova zemlja je optimizirala ljudski potencijal, a to je još daleko od svih mogućnosti", ističe Buffet.

A tko smo mi da ne poslušamo Buffeta...

Pročitajte još:

- Borac za pravdu Warren Buffet: Bogati Amerikanci se uopće ne žrtvuju!

- Dok Hrvatska putuje prema dnu, Amerikanci imaju sve veći rast BDP-a

- Jesmo li danas dobili Buffetovog nasljednika? On je 39-godišnji hedge fond manager!

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram