Zatvori
Jasmin Hadzic
30/12/2010

Gledaj i plači: Njemački izvoz porastao 21.5 posto u trećem kvartalu

Njemačka vjerojatno ima najzdraviji izvoz u cijeloj Europi, pa onda nije niti čudno da ima i gospodarstvo koje se iznimno uspješno oporavlja od posljedica globalne ekonomske krize...

Njemački izvoz u trećem je kvartalu  na godišnjoj razini porastao za 21.5 posto, na 245 milijardi eura, objavio je danas njemački statistički ured. U istom razdoblju prošle godine ukupni njemački izvoz je imao vrijednost od 202 milijarde eura.

Kada je u pitanju struktura samog izvoza po zemljama, Njemačka je najviše profitirala kroz izvoz na tržišta izvan EU-a. Tako je izvoz u SAD ostvario rast od 32 posto, u Kinu 34 posto, a u Rusiju čak 42 posto, na 7 milijardi eura.

Potražnja za njemačkim proizvodima ove je godine daleko veća nego ikada prije. U prva tri kvartala ukupni njemački izvoz je iznosio 703 milijarde eura, za razliku od istog vremenskog razdoblja prošle godine kada je izvoz dostigao vrijednost od 591 milijardu eura.

Na ove podatke samo možemo sjesti i plakati...

Pročitajte još:

- Tužna hrvatska realnost – Nijemci će na božićni shopping potrošiti 3.500 kuna, a Hrvati samo 400 kn!

- Njemačka nije zainteresirana za zajedničke euro-obveznice. Nikakvo iznenađenje…

- Dok mi padamo, Njemačka najavljuje rast gospodarstva od 2,0% u 2011. godini!

- Njemačka će ove godine ostvariti još veći rast nego što je prethodno prognozirano!

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram