Zatvori
Poslovni Puls
28/12/2010

Burzovni izvještaj: CROBEX završio u zelenom na 2.079 bodova

Još jedan ne pretjerano zanimljiv dan na Zagrebačkoj burzi...

Ukupan promet na redovitom tržištu Zagrebačke burze danas je iznosio impresivnih 59 milijuna kuna. Ta brojka možda i ne bi bila tako impresivna kada bismo oduzeli promet koji je napravila samo dionica INA-e (44 milijuna kuna), no poklonjenom konju ne treba gledati u zube. CROBEX je utorak završio u zelenom, točnije uz rast od +0,86% na 2.079,52 bodova.

Tek su dvije dionice danas ostvarile promet veći od milijun kuna, a to su bile dionice HT-a i Ingre. Dionica najveće domaće telekomunikacijske kompanije danas je ostvarila pad od minimalnih -0,12% na 288,30 kn. Dionica Ingre koju možemo slobodno proglasiti dobitnicom dana, ostvarila je impresivan rast od +2,06% kako bi kraj trgovanja dočekala na razini od 16,35 bodova. Razlog ovakvog impresivnog rasta mogu biti dobre vijesti iz Rusije gdje bi Ingra mogla biti uključena u gradnju velikog nekretninskog kompleksa. Časti Stipe Mesić.

Kada je riječ o gubitnicima dana, možemo izdvojiti ove dvije dionice: Atlantska plovidba (-0,81%, 720,02 kn) i Adris grupa/povlaštene (-1,05%, 262,05 kn).

Dionica INA-e i dalje najviše zabavlja domaće dioničko tržište.

Kada završi ova ludnica, možemo očekivati jednu oštru korekciju dioničkog tržišta.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram