Zatvori
Poslovni Puls
28/03/2012

STIPENDIJE: Evo zašto su studenti odjednom postali zainteresirani za posao u Đuro Đaković holdingu

Đuro Đaković Holding i društvo Kongsberg Protech Systems iz Kraljevine Norveške, u suradnji s Fakultetom strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu te s Norveškim sveučilištem znanosti i tehnologije (NTNU) iz Trondheima pokreću natječaj za dodjelu stipendija završenim prvostupnicima zagrebačkog FSB-a koji su upisali prvi semestar diplomskog studija...

Dvoje najboljih studenata zagrebačkog Fakulteta strojarstva i brodogradnje očekuje 'jack pot': dobit će stipendiju od po 60.000 kuna, što bi trebalo biti dovoljno za troškove smještaja, prehrane, boravišne dozvole i džeparca, tijekom jednosemestralnog boravka na studiju u Norveškoj. Nakon povratka u Hrvatsku studenti će dobiti još po 19.000 kuna stipendije, a kad završe studij osiguran im je posao u - Đuro Đaković Holdingu, prenosi Vjesnik.

Dobitnici stipendija provest će zimski semestar na Sveučilištu u Trondheimu. Nakon toga, završavaju studij i s diplomom u ruci, imat će priliku šest mjeseci stažirati u norveškoj korporaciji Kongsberg. Po povratku sa stažiranja, stipendiste će čekati sigurno radno mjesto u jednom od društava iz sastava Đuro Đaković grupe.

"U vrijeme kada svi govore o nepovezanosti školstva i potreba za kadrovima u realnom gospodarstvu s jedne, te o odlasku mladih stručnjaka u inozemstvo s druge strane, mi smo odlučili nešto učiniti i raspisali ovaj natječaj. Namjera nam je stipendistima, dakle izvrsnim studentima FSB-a omogućiti da dio teoretskog znanja steknu u međunarodnom okruženju a onda da se u velikoj svjetskoj korporaciji kakva je Kongsberg upoznaju s poslovnim procesima i primjenom stečenog teoretskog znanja", rekao je Tomislav Mazal, član uprave Đuro Đakovića.

Po završetku natječaja, za nešto više od dva mjeseca, dvoje mladih ljudi riješit će se jedne velike životne brige s kojom će se susresti velik broj njihovih kolega po završetku studija – dobit će stalan posao. "A ovo je tek početak natječaja kojeg namjeravamo učiniti tradicionalnim i već iduće godine povećati broj stipendista", dodaje Mazal.

NTNU drugo je sveučilište po veličini i prvo po izvrsnosti u tehničkih studijima u Norveškoj, s ukupno 7 fakulteta i kampusa na kojima studira više od 20 tisuća studenata iz cijeloga svijeta a godišnje ih 3300 tamo diplomira.

Natječaj je za studente koji zadovoljavaju kriterije otvoren od 28. ožujka 2012. Predselekciju prijavljenih napravit će Fakultet strojarstva i brodogradnje u Zagrebu i NTNU prema izvrsnosti kandidata a završnu selekciju, na temelju intervjua s kandidatima, napravit će predstavnici Đuro Đaković Holdinga d.d, korporacije Kongsberg te Norveške ambasade u Hrvatskoj.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram