Zatvori
Poslovni Puls
13/03/2012

Slavko Linić iz Bruxellesa: Danko Končar je neodgovoran partner, a Vjesnik nema budućnost

Ministar financija Slavko Linić sudjeluje kao promatrač na sastanku ministara financija EU-a u Bruxellesu...

Vlada ima svega godinu i par mjeseci da udovolji zahtjevima i obvezama koje su u vezi brodogradnje potpisane s Europskom komisijom. Postoječi ulagači i kupci postavljaju nemoguće uvjete. "Plan B je naći rješenje do 6. mjeseca iduće godine i drugog plana nema, prema tome  - ili kupac, ili potezi koji neće biti popularni", izjavio je ministar financija Slavko Linić koji je, kao promatrač, bio na sastanku ministara financija Europske unije u Bruxellesu. Napomenuo je kako za brodogradilišta neće biti novog natječaja.

Komentirajući najavu Danka Končara, odnosno Jadranskih ulaganja da možda ne žele uzeti 3. maj Linić je kazao kako se točnom pokazala njegovo mišljenje da Danko Končar od početka nije bio odgovorni partner Vladi te da se nije ozbiljno pripremao za preuzimanje brodogradilišta. "To pokazuje da se mnogi boje brodogradnje i da, nažalost, nisu sposobni nositi taj teret. To je neugodna situacija za Vladu i nešto ćemo morati učiniti", kazao je Linić.

Na sastanku u Bruxellesu bilo je riječi o dužničkoj krizi te o porezu na financijske transakcije. Ministar Linić rekao je da su i dalje razlike među zemljama članicama jako velike. "Ne bih rekao da smo se približili u odluci da ćemo imati zajednički porez na transakcije", kazao je Linić. Dodao je kako bi uvođenje poreza na transakcije bio dobar glede poreznog punjenja, ali moramo pričekati analize - što to znači u problemima vezano za financiranje investicija.

Linić kazao i kako ne vidi budućnost za dnevni list Vjesnik jer ne postoji proizvod koji je zanimljiv tržištu. "Vjesnik nije proizvod, nije ime, nema imovine, nema tržište osim 98 zaposlenih koji žele raditi", kazao je Linić.

Pročitajte još:

- Linićeva lista: Da li je objava popisa poreznih dužnika samo predstava ili pravi potez Milanovićeve vlade?

- Tko će to dočekati: Linić kaže da je potrebno 10 godina da hrvatsko gospodarstvo profunkcionira!

Foto: Vlada.hr, Izvor: HRT

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram