Zatvori
Poslovni Puls
03/09/2011

Tržišni regulatori Lukšić grupaciji konačno odobrili preuzimanje Štrokovih Jadranskih luksuznih hotela

Vijeće Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja odobrilo je kompaniji Mexival Anstalt iz Lihtenštajna (Grupacija Lukšić) preuzimanje Štrokovih Jadranskih luksuznih hotela...

Slobodna Dalmacija:

Riječ je o jednom od najvećih preuzimanja te najvećoj procjeni koncentracije u hrvatskom hotelijerstvu kojom se do sada bavila Agencija. Vrijednost svojih hotela - luksuznih Excelsiora, Bellevuea, Dubrovnik Palacea i nešto skromnijeg Kompasa i drugih nekretnina u Dubrovniku, te hotela Bonavia s četiri zvjezdice u Rijeci, sam Goran Štrok nedavno je procijenio na 200 milijuna eura, a vrijednost dugovanja na više od 100 milijuna eura.

“Tržišni udjeli nakon koncentracije kreću se između 20 i 30 posto, pa samim time ne dolazi ni do štete za potrošače”, navela je u priopćenju glasnogovornica Agencije Snježana Vujisić Sardelić.

“Ponuda hotelskog smještaja na promatranim tržištima premašuje potražnju, a na tržištu ne postoje prepreke za ulazak konkurenata”, kaže se u priopćenju i iznosi stav Agencije “da se provedbom koncentracije sprječava ozbiljna degradacija Grupacije JLH i njenog proizvoda s obzirom na sadašnje financijsko stanje i perspektive”, prenosi Slobodna Dalmacija.

Pročitajte još:

- Lukšić Grupa dogovorila preuzimanje luksuznih hotela Gorana Štroka

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram