Zatvori
Poslovni Puls
18/08/2011

Samo je pitanje vremena prije nego što Hrvatska donese zakon o legalizaciji gradnje na privatnim otocima

Za svakoga tko raspolaže milijunima eura, pravo je vrijeme da ih investira u kupnju hrvatskih otoka...

Vjesnik:

Pritom je važno da otok kupi sad dok još nismo u Europskoj uniji. Iako će se prvih nekoliko godina možda i činiti mrtvim kapitalom i posljedicom ekscentričnog hira, nakon što Hrvatska postane punopravna članica Unije, ta će se investicija višestruko oploditi. Kupoprodaja otoka isplatit će se onoga trenutka kad na njima bude dopuštena gradnja, a trgovci nekretninama vjeruju da će se to dogoditi odmah čim Hrvatska postane punopravna članica Unije.

"Mislim da je sad pravo vrijeme za kupnju otoka jer će se ulaskom Hrvatske u EU i za njih sigurno nešto promijeniti. Velika je vjerojatnost da će i naša vlada postupiti kao i Grci koji su liberalizirali propise i dopustili gradnju na otocima. U tom slučaju cijene otoka bile bi višestruko povećane u odnosu na sadašnje. Istina, gradnja bi bila strogo nadzirana od države, ali bi ipak bila dopuštena", istaknula je Jasminka Biliškov, vlasnica Biliškov nekretnina, a s njom se slaže i većina kolega.

Bez obzira na sve proceduralne nedaće s kojima se u ovom trenutku suočavaju prodavatelji otoka, i jednom će to postati stvar prošlosti. Očekivana liberalizacija propisa nakon ulaska u EU omogućit će gradnju na otocima, na kojima se neće moći podizati veliki turistički kompleksi jer je riječ o površinski malim lokacijama. Pretpostavlja se da će se dopustiti gradnja obiteljskih vila, što bi uz očuvanje tradicionalnih kultura poput vinogradarstva i maslinarstva te razvoja stočarstva oplemenilo i same otoke i život na njima.

Pročitajte još:

- Kreće velika hrvatska dražba – na bubnju čak 930 nekretnina koje su vlasnici izgubili jer nisu mogli vraćati kredit

Foto:RedTag.ca

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram