Zatvori
Jasmin Hadzic
01/08/2011

Microsoft od prodaje Windows Phonea 7 do sada je zaradio samo 500 milijuna dolara

Nastavljaju se muke po Microsoftu. Barem kada je u pitanju njihov vlastiti Windows Phone 7 mobilni operativni sustav...

Novinari Seattle PI-a bacili su detaljan pogled na nedavno objavljene Microsoftove godišnje poslovne rezultate. Microsoft je 2011. fiskalnoj godini imao prihode od 613 milijuna dolara od prodaje Windows Phone 7, Windows Mobile, Windows Phone, Zune, Mediaroom i Surface proizvoda i usluga. Njihove procjene govore kako je samo Windows Phone 7 Microsoftu priskrbio prihode od oko 500 milijuna dolara.

Razočaravajuće.

Barem ako se Microsoft želi uspoređivati s Appleom koji je u svom posljednjem tromjesečju prodao 20,34 milijuna iPhonea. A da ne spominjemo prihode od prodaje mobilnih aplikacija.

Ipak, Microsoft bilježi bolje financijske rezultate od Androida, na kojem Google zarađuje točno 0 dolara.

Možda ne trebamo biti previše strogi kada je Microsoft Phone 7 poslovna divizija u pitanju, jer je i megapopularnom Xboxu trebalo čak 5 godina da postane profitabilan biznis. Nažalost, Microsoft se jednostavno mora suočiti s činjenicom da WP7 mobiteli nisu previše oduševili potrošače koji i dalje biraju gotovo isključivo između Android i iOS mobilnih uređaja.

No, zato Microsoft fino zarađuje na svim Android mobitelima koje prodaje tajvanski HTC.

Pročitajte još:

- LOŠE: Microsoft u prvom kvartalu prodao smiješnih 1,6 milijuna Windows Phone 7 mobitela!

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram