Zatvori
Foto: Razina nezaposlenosti u prvim tromjesečjima idućih godina biti će u okviru sadašnjih brojki...
Poslovni Puls
15/03/2011

Prognoze nisu dobre: Nezaposlenost bi mogla ostati na približno jednakoj razini i u iduće 4 godine!

Prema posljednjim službenim podacima HZZ-a u Hrvatskoj je danas bez posla oko 336.000 građana. Kako dolazi turistička sezona, tako će nezaposlenost padati, ali velikih pozitivnih pomaka neće biti...

Željko Lovrinčević, analitičar Ekonomskog instituta i savjetnik premijerke Jadranke Kosor, kao i Zdeslav Šantić, glavni ekonomist Splitske banke, rekli su nam kako se ne može sa sigurnošću ustvrditi da će broj nezaposlenih biti veći, ali se s velikom vjerojatnošću može najaviti da će razina nezaposlenosti u prvim tromjesečjima idućih godina biti u okviru sadašnjih brojki.

SlobodnaDalmacija:

"Tisuću-dvije više ili manje nezaposlenih, to je ta brojka koja se može očekivati i idućih godina. Što se tiče baš 2012., mnogo toga će ovisit i hoće li nova vlast pustiti gospodarstvo da se “normalno” restrukturira stečajevima ili će državnim novcem produžavati agoniju nekih kompanija koji su još u vlasništvu države", ističe Šantić.

Lovrinčević je još jednom upozorio na tužnu istinu o cikličnom karakteru našega gospodarstva koje dosta ovisi o uslužnom sektoru, te će se zbog toga nezaposlenost još u idućih pet godina značajno smanjivati tijekom turističke sezone, a povećavati u zimskom razdoblju.

Prema njegovu mišljenju, ne bismo trebali živjeti u iluziji da će se zaposlenost jače povećavati u industriji poput prerađivačke, već bismo se trebali posvetiti dodatnom osnaživanju uslužnih djelatnosti i energetike, prenosi Slobodna Dalmacija.

U svakom slučaju - nije dobro...

Pročitajte još:

- Premijerka se susrela s vodećim poduzetnicima: Nezaposlenost ove godine pada, a povećavaju se investicije

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram