Zatvori
Jeff Bezos
Foto: Seattle City Council / Wikimedia Commons
PoslovniPuls
18/10/2024

Amazon poručio radnicima da daju otkaz ako žele i dalje raditi na daljinu

Jedan od glavnih direktora Amazona brani novu, kontroverznu politiku rada u uredu pet dana tjedno, izjavivši u četvrtak kako oni koji je ne podržavaju mogu otići raditi u drugu tvrtku.

Govoreći na sastanku svih zaposlenika Amazonovog AWS-a, izvršni direktor te jedinice Matt Garman rekao je kako devet od deset radnika s kojima je razgovarao podržava novu politiku kompanije, koja stupa na snagu u siječnju, prenosi Reuters.

Onima koji ne žele raditi za Amazon u uredu pet dana tjedno sugerirao je da mogu dati otkaz.

„Ako postoje ljudi koji jednostavno ne funkcioniraju dobro u tom okruženju i ne žele raditi u njemu, to je u redu, postoje druge tvrtke,“ rekao je Garman.

„Usput, ne mislim to na loš način,“ dodao je, objašnjavajući kako „želimo biti u okruženju gdje radimo zajedno.“

„Kada želimo stvarno, stvarno stvarati zanimljive proizvode, nisam vidio da smo to sposobni postići kada nismo u uredu,“ izjavio je Garman.

Amazonova politika "povratka u urede" izazvala je nezadovoljstvo među mnogim zaposlenicima internetskog diva, koji tvrde kako se s dodatnim putovanjem na posao gubi vrijeme, a prednosti rada iz ureda nisu potkrijepljene neovisnim podacima.

Amazon je već nametnuo politiku rada tri dana u uredu, ali je izvršni direktor Andy Jassy prošlog mjeseca izjavio kako će kompanija preći na puni radni tjedan u uredima.

Neki zaposlenici koji se nisu pridržavali prethodne politike bili su obaviješteni da "dobrovoljno podnose ostavke" te su im bili onemogućeni pristupi sustavima tvrtke.

Amazon, drugi najveći privatni poslodavac na svijetu, odmah iza Walmarta, zauzeo je oštriji stav prema povratku u ured u usporedbi s mnogim tehnološkim konkurentima poput Googlea, Mete i Microsofta, koji od svojih zaposlenika traže prisustvo u uredima dva do tri dana tjedno.

"Prilično sam uzbuđen zbog ove promjene,“ rekao je Garman. „Znam da nisu svi,“ dodao je, napominjući kako je preteško ostvariti ciljeve tvrtke s trenutnom obvezom od samo tri dana rada u uredu.

Garman je rekao kako se pod trodnevnom politikom „nismo stvarno uspjeli organizirati; nismo mogli raditi zajedno i učiti jedni od drugih,“ jer su zaposlenici u uredu bili različitim danima".

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram