Zatvori
Španjolska regija Aragon
Foto: David Vives / Unsplash
PoslovniPuls
16/10/2024

Blackstone ulaže čak 7,5 mlrd. eura u podatkovne centre u španjolskoj regiji Aragon

Blackstone, najveći svjetski upravitelj alternativnom imovinom, planira uložiti 7,5 milijardi eura u razvoj podatkovnih centara u Aragonu u Španjolskoj, čime će ojačati status te regije kao glavnog europskog središta za računalstvo u oblaku, prenosi Reuters.

Američki privatni investicijski fond slijedit će tehnološke divove poput Microsofta i Amazona u odabiru regionalnog glavnog grada regije Zaragoze na sjeveroistoku Španjolske, gdje je do sada predano 19 projekata podatkovnih centara na odobrenje lokalnim vlastima, izjavio je glasnogovornik regionalne vlade Aragona u utorak.

Regionalna vlada Aragona izjavila je u lipnju kako tehnološki gigant Microsoft planira ulaganje od 6,69 milijardi eura u podatkovne centre u toj regiji, dok je Amazonova jedinica za računalstvo u oblaku AWS u svibnju najavila da će uložiti 15,7 milijardi eura za izgradnju vlastitih podatkovnih centara.

Amazon je također izjavio da će svoje podatkovne centre opskrbljivati obnovljivom energijom. Regija Aragon ima značajan kapacitet za proizvodnju energije iz vjetra, što je ključno za velike tehnološke kompanije, koje svoje podatkovne centre žele opskrbljivati obnovljivom energijom kako bi smanjile ugljični otisak. Korištenje čiste energije postaje sve važniji faktor u odabiru lokacija za podatkovne centre.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram