Zatvori
Tehnološki park Split
Foto: Tehnološki park Split
PoslovniPuls
25/09/2024

Slatke muke za Tehnološki park Split: Interes poduzetnika je golem

U četvrtak, 19. rujna 2024., privremeno je obustavljen javni poziv Tehnološkog parka Split za uredske prostore namijenjene poduzetnicima početnicima te javni poziv za mikro, male i srednje poduzetnike. Zbog velikog broja prijava, a sukladno odredbama javnih poziva, dva poziva se privremeno obustavljaju radi evaluacije pristiglih prijava, kao i izrade rang liste za dodjelu prostora u sklopu TPS-a. Po završenom postupku evaluacije, donijet će se odluka o dodjeli prostora u zakup i korištenje te u slučaju daljnje raspoloživosti, poziv će se ponovno otvoriti.

„Tijekom javnih poziva koji su započeli 2. rujna prikupili smo jako velik broj prijava u svim segmentima ponude Tehnološkog parka Split. Procjenjujemo da smo trenutno na 70 posto popunjenosti svih kapaciteta koje imamo na raspolaganju, a preostalih 30 posto će biti dostupno poduzetnicima nakon ponovnog otvaranja poziva. Interes je premašio sva naša očekivanja, što još jednom dokazuje želju lokalnih poduzetnika za razvojem vlastitih ideja te veliki potencijal Splita u ukupnoj domaćoj poduzetničkoj i IT sceni“, naglasio je Goran Batinić, direktor Razvojne agencije Split – RaST.

Budućim korisnicima Tehnološkog parka Split na raspolaganju će biti brojni sadržaji u okviru ovog kompleksa koji se prostire 17,5 tisuća četvornih metara. Coworking zona površine 390 m2 ima 52 radne jedinice sa sadržajima poput zajedničke kuhinje, phone boothova, dvije sale za sastanke, ormarića za stvari, pisača i skenera.

Konferencijski centar u sklopu Tehnološkog parka Split nudi četiri moderne dvorane opremljene najsuvremenijom AV tehnologijom i brzim Wi-Fi pristupom. Pored toga, centar sadrži terasu, prostrani lobby, garderobu, te prostor za pripremu i posluživanje hrane i pića. U konferencijskom centru s četiri dvorane najveća je Aspalathos, površine 395 m², koja je multimedijski opremljena i ima galeriju, pozornicu, režiju i 380 sjedećih mjesta. Zatim, tu je Mediterranean, dvorana od 194 m² koja prima do 160 osoba, dok su Cardo i Dominis manje, pregradne dvorane od po 96 m², svaka s kapacitetom od 80 sjedećih mjesta.

Tehnološki park pruža optimalne uvjete za rad startup-ova, kao i za mikro, male i srednje poduzetnike iz Splita i okolnih područja. Startup-ovima do pet godina starosti na raspolaganju je 14 potpuno opremljenih inkubacijskih ureda, prosječne veličine 45 m², uz pristup zajedničkoj kuhinji i dvorani za sastanke. Ugovori se mogu sklopiti na maksimalno pet godina, ovisno o starosti startupa. Za mikro, male i srednje poduzetnike, park nudi 51 uredsku jedinicu različitih veličina, od 50 m² do 330 m², s mogućnošću zakupa opremljenih (stolovi, stolice, ormari) ili neopremljenih (roh-bau) ureda, mogućnošću spajanja više ureda, uz korištenje zajedničke kuhinje i dvorane za sastanke.

Osim pristupa atraktivnim uredskim prostorima, korisnici Tehnološkog parka Split imat će nadohvat ruke dostupne usluge fitness centra, trgovine, restorana i dva kafića, za čiji je zakup raspisan poseban javni natječaj, koji je i dalje otvoren.

„Vjerujem da će punjenje kapaciteta ostalih prostora Tehnološkog parka Split potaknuti trgovce i ugostitelje da nam se pridruže i našim korisnicima ponude svoje usluge. Još jednom ih pozivamo da se prijave na javni poziv i postanu dio ove priče koja unapređuje splitsku poslovnu scenu“, zaključio je Batinić.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram