Zatvori
Frostpunk 2
Foto: 11 bit studios
PoslovniPuls
23/09/2024

Dionice poljske kompanije u slobodnom padu nakon razočaravajućih ocjena njihove nove videoigre

Dionice poljske kompanije 11 bit studios bilježe pad od 38% - nakon što je otkriveno kako je "Frostpunk 2", nastavak njihove nagrađivane videoigre iz 2018. godine, istovremeno igralo tek 35 tisuća igrača prijavljenih na platformi Steam.

"Očekivali smo znatno veći broj istovremenih igrača u rasponu od 80.000-100.000, tako da smatramo kako je 35,5 tisuća negativno iznenađenje", rekao je analitičar Erste Grupe, Piotr Bogusz, dodajući kako bi "relativno loše" ocjene recenzenata također mogle imati negativan utjecaj na samu prodaju igre.

"Pad prosječne ocjene ispod 80% utječe na vidljivost igre na Steamu, što bi moglo (negativno) utjecati na njezinu prodaju", rekao je Bogusz.

"Nadali smo se malo višim ocjenama, ali ovaj negativni sentiment ili razočaranje među igračima proizlazi iz činjenice da to nije nastavak 'Frostpunka', već 'Frostpunk 2'…možda nismo dovoljno jasno rekli da to nije klon, 'samo' nastavak, već potpuno drugačija igra," rekao je Dariusz Wolak, menadžer za odnose s investitorima 11 bit studios, za Reuters.

11 bit studios je u ponedjeljak izjavio kako je prodaja Frostpunka 2 premašila 350.000 prodanih primjeraka te da su ukupni procijenjeni prihodi premašili troškove proizvodnje i marketinga.

"Proveli smo plan, naši interni ciljevi kada je riječ o kvaliteti igre također su ispunjeni. Prodaja u ovom razdoblju oko izlaska također je u skladu s našim očekivanjima," rekao je Wolak.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram