Zatvori
PoslovniPuls
16/09/2021

Prvi primjerak Rivianovog električnog kamioneta sišao s proizvodne trake

Rivian, američki startup koji radi na električnim kamionetima s vrhunskim dosegom, ovog utorka objavio je sjajnu vijest za sve koji budno iščekuju njihove utomobile.

Prema riječima Rivianovog CEO-a, RJ Scaringea, s proizvodne trake tvornice u Illinoisu ovog utorka sišao je prvi primjerak R1T električnog pickup kamioneta.

"Nakon mjeseci proizvodnje predprodukcijskih vozila, naše prvo vozilo za kupce sišlo je s proizvodne linije u Normalu (Illinois)", napisao je. “Kolektivni napori našeg tima omogućili su ovaj trenutak. Jedva čekamo da ih dostavimo u ruke naših kupaca! ”

Rivian se spominje kao veliki konkurent omiljenim američkim kamionetima iz GM-a i Forda, a tvrtka je dosad osigurala i ulaganja veća od 11 milijardi dolara.

Rivian otkrio maksimalni doseg za svoj električni pickup i SUV

Jedan od većih ulagača u Rivian je i Amazon Jeffa Bezosa. Za njih se Rivian obvezao isporučiti čak 100.000 električnih vozila za dostavu. U tijeku su prva testiranja tih vozila u Los Angelesu i San Franciscu, a prvi gotovi primjerci očekuju se krajem godine.

Rivian se nalazi u tijeku posljednjih priprema za izlazak na burzu kroz IPO koji bi tvrtku trebao vrednovati na iznos od 80 milijardi dolara.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram