Zatvori
PoslovniPuls
05/09/2021

Rivian otkrio maksimalni doseg za svoj električni pickup i SUV

Američki Rivian, startup koji prioizvodi električne automobile, objavio je i službene informacije o dosegu za svoja prva dva vozila - pickup R1T i SUV R1T.

Pickup verzija njihovog prvog modela automobila tako ima službeni doseg od 314 milja (505 km), a SUV od 316 milja (508 km). U skladu je to s prethodnim najavama iz kompanije koje su najavljivale doseg od najmanje 300 milija na jednom punjenju baterije.

Prve isporuke Rivianovih vozila očekuju se krajem godine, a analitičari već komentiraju kako je tvrtka u velikoj prednost pred Fordom, čiji će električni pickup F-150 Lightning u prodaju krenuti tek na proljeće iduće godine s maksimalnim dosegom od 230 milja (370 km) za standardno izdanje i 300 milja (482 km) za "prošireno" izdanje električne verzije popularnog kamioneta.

Bloomberg je nedavno objavio, a mi prenijeli, kako Rivian planira IPO koji bi tvrtku mogao vrednovati na iznos od vrtoglavih 80 milijardi dolara.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram