Zatvori
Poslovni Puls
26/06/2018

Ovog ljeta steknite 3 navike koje će vam pomoći u izgradnji karijere

Evo što možete napraviti da napravite korak naprijed u karijeri.

Ljeto je, što znači da je savršeno vrijeme da se usredotočite na svoje ciljeve u karijeri. Ovo godišnje doba poznato je po opuštanju na plaži, ali i kao doba transformacija. Ako svoje ljeto planirate u skladu s time, možete posvetiti vrijeme sebi i svojim ciljevima.

Ako tražite načine za napredovanje u svojoj karijeri, trebali biste provesti ljeto prakticirajući sljedeće tri jednostavne, ali važne navike.

 

  1. Naučite novu vještinu.

Bez obzira je li riječ o učenju novog stranog jezika, kako upravljati timom ili kako plesti, odvojite vrijeme za učenje nove vještine. Bilo bi dobro da je vezano uz područje vaših aspiracija u karijeri.

Jednom sam provela ljeto učeći kodiranje jer sam bila dio osnivačkog tima start-upa za kodiranje. Grozna sam u kodiranju i ta vještina nije imala nikakve veze s mojom pozicijom u tvrtki, ali sam naučila mnogo o tom području. Edukacijom i stavom ''ja to mogu'', učenje o kodiranju dovelo me korak bliže pripremi za karijeru koju sam željela.

Prisjetite se svojih novogodišnjih odluka. Postoje li neke težnje kojima u 2018. još niste posvetili pozornost? Sada je vrijeme da istražite i usredotočite se upravo na njih! Primjerice, ja se nalazim u procesu snimanja prve sezone svojih podcasta. Budući da je riječ o video podcastu, naučila sam mnogo o snimanju. To je nešto što nikada prije nisam učinila - osim 40 sekundi videozapisa na Snapchatu.

Stoga, ovog ljeta radim na cilju da postanem uspješna u podcastu, pretplaćujući se na jednomjesečni trening o medijima. Koji san je vama ostao neispunjen? Bez obzira o čemu je riječ, savladajte vještinu koja će vam pomoći u njegovom ostvarenju uz pomoć tečaja, nove knjige ili YouTube tutoriala.

 

  1. Postanite organizirani.  

Svima nam je poznato proljetno čišćenje, no što je s ljetom? Dani su tada duži, pa se čini kao da imate više vremena na raspolaganju i upravo zato je to pravo vrijeme za organiziranje vašeg života.

U današnje vrijeme imamo brojne aplikacije na raspolaganju, pa nije loše odvojiti vrijeme i saznati kako koristiti Trello, Dropbox ili Evernote te ih nastaviti koristiti nakon ljeta.

Najbolji cilj za ljeto bio bi usvajanje organizacijskih vještina. To će vam pomoći da budete produktivniji na radnom mjestu. Ljudi žele raditi s nekim tko znade sve konce držati u rukama i dovoljno je organiziran da ostane izvrstan u tome.

 

  1. Umrežavajte se kao da vam je to posao.

Ovog ljeta, zaboravite na Netflix. Umjesto toga, izazovite sami sebe da budete društveni leptir. Postoje događaji koji se odvijaju cijelo ljeto. Stoga, izađite i umrežavajte se.

Idite na Eventbrite ili Google i potražite ljetne događaje umrežavanja u vašem gradu, zasigurno će izbor biti velik. Ako ste pak introvertirani i to vam se čini kao previše, možete pronaći online networking grupe. Facebook je sjajno mjesto za to. Pronađite grupe koje odgovaraju vašim interesima. Ako ipak ne uspijete ništa pronaći, potražite prijedloge svojih prijatelja (da, umrežavanje započinje umrežavanjem).

Posjedovati vještinu umrežavanja je izvrsno, a može se odmah i isplatiti jer nikad ne znate s kime ćete se povezati i kamo će vas to odvesti. Ja sam svoje poslove na puno radno vrijeme dobila kod osoba koje sam upoznala na networking događajima. U najmanju ruku, to je izvrstan izgovor da izađete van i upoznate istomišljenike.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram